Thaisuppe med sprø grønnsaker og kylling

Denne middagen tar bare 20 minutter å lage.

Ingredienser

  • 600 g Lårfilet av kylling
  • 4 stk Vårløk
  • 1 pk Sukkererter
  • 2 stk Gulrøtter
  • 4 stilker Stangselleri
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 Gul løk
  • 2 bokser Lett kokosmelk
  • 2 terninger Hønsebuljong
  • 1 dl Sesamfrø
  • Saft og skall av en lime
  • 5 cm Ingefærbit
  • 1 potte Koriander til servering

Slik gjør du

  1. Finskjær vårløk og sukkererter. Bruk en ostehøvel eller mandolin og skjær strimler på langs av gulrot og stangselleri. Ha alle grønnsakene i en bolle med iskaldt vann. Dette vil gjøre de ekstra sprø, og få de til å krølle seg!
  2. Varm olje i en stor gryte. Skjær kyllingen i tynne skiver og surr de i olje til kjøttet får litt farge. Del løk i tynne båter. Ha i løk, kokosmelk og hønsebuljong. La det koke opp og senk varmen. I mellomtiden rister du sesamfrø i en tørr panne. Vask lime og ta av skallet med en rasp.
  3. Skrell ingefær og rasp den grovt. Ha limeskall, ingefær og limesaft i suppen. Hell opp i dype boller og server med sprø grønnsaker, ristede sesamfrø og frisk koriander på toppen!