Knuste, sprø poteter med urteolje

Perfekt til grillmaten!

Ingredienser

  • 150-200 gram nypotet
  • 2 ts flaksalt
  • 1 neve friske urter (f.eks. persille, gressløk, timian, basilikum eller rosmarin)
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 sitron

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann, til du lett kan stikke i en skarp kniv. Hell av vannet og damp dem raskt, så potetene er helt tørre.
  2. Klem potetene veldig forsiktig mellom håndflatene, eller med et glass mot kjøkkenbenken, slik at litt av innsiden kommer frem. Du ønsker ikke å klemme dem helt flate, da faller de bare fra hverandre.
  3. Kjør sammen urter, olje, skallet av sitronen og 1⁄2 ts salt i en foodprosessor.
  4. Vend potetene inn i oljen og grill dem til de er sprø og gylne, noen minutter på hver side.