Litt lettere påskemat med mye smak

Smakfulle oppskrifter på helstekt laks

Venter du gjester i påsken? Da kan det være lurt å ha en helside med laks på lur. Så kan du enkelt lage skikkelig god og smakfull middag til venner og familie.

I alle KIWI-butikker finner du helside laksefilet på 650 gram fra Lerøy, i en praktisk aluminiumsform som gjør det både kjapt og lettvint å tilberede middagen. Laks smaker godt i kombinasjon med mange ulike smaker, så du kan enkelt tilpasse retten til egen eller andres preferanse.

Her får du to serveringsforslag som passer godt når du vil servere en smaksrik og litt lettere middag til venner og familie i påsken

Asiatisk laks med soyasaus og honning 

4 porsjoner, 30 minutter 

Lerøy kopi.jpg
Deilig asiatisk laks, gir nye og spennende smaker i påsken.

Du trenger:

  • 650 g Lerøy helside laks 

Marinade:

  • 1 neve koriander
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ rød chili 
  • 2 ts revet ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ts honning
  • ½ lime, saften
  • 2 ss olje

Tilbehør:

  • 4 gulrøtter 
  • 1 pose sukkererter
  • Olje til steking
  • Vårløk 
  • Sesamfrø 
  • Ris eller nudler

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 200 grader.
  2. Start med å lage marinaden. Finhakk koriander, hvitløk og chili og bland med revet ingefær, soyasaus, honning, lime og olje.
  3. Legg laksen på et stykke aluminiumsfolie og hell over marinaden. Lukk folien rundt laksen
  4. Steke laksen midt i ovnen til den flaker seg eller til kjernetemperaturen er 50 grader. Det tar cirka 15 minutter.
  5. Mens fisken og grønnsakene står i ovnen kan du skjære gulrot og sukkererter i strimler og steke dem raskt i en panne med litt olje.
  6. Topp laksen med hakket vårløk og sesamfrø ved servering. Server med stekte grønnsaker og kokt ris eller nudler.

Laks med ovnsbakte grønnsaker, hollandaise og urter

4 porsjoner, 30 minutter 

Laks helside med ovnsbakte grønnsaker
En mer tradisjonell laskerett, som hele familien vil sette pris på.

Du trenger:

  • 650 g Lerøy helside laks 
  • Salt 
  • Pepper
  • Olje
  • 4 stk gulrøtter
  • 2 stk rødbeter
  • 0.5 stk sellerirot
  • 2 stk pastinakk

Hollandaise:

  • 30 g sjalottløk, finhakket
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 stk laurbærblad
  • 1dl hvitvin
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss vann
  • 4 ss smør, smeltet
  • 1 ss sitron, saften

Tilbehør:

  • Poteter
  • Fersk persille eller timian til servering

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 200 grader.
  2. Skjær rotgrønnsaker i like store terninger eller staver og legg i en ildfast form.
  3. Legg laksen på grønnsakene, dryss over salt og pepper, og ringle over litt olje.
  4. Steke laksen midt i ovnen til den flaker seg eller til kjernetemperaturen er 50 grader. Det tar 15-18 minutter.
  5. Mens fisken og grønnsakene står i ovnen kan du lage hollandaise. Start med å koke opp finhakket løk med eddik, hvitvin, laurbærblad, salt, pepper og vann i en kjele. La det redusere til halvparten. Sil reduksjonen.
  6. Pisk eggeplommene sammen i en bolle. Sett bollen over et vannbad og tilsett litt og litt væske mens du pisker godt underveis. Pisk til den har nådd cirka 80 grader. 
  7. Ta bollen av varmen, og pisk kraftig inn det smeltede smøret litt og litt. 
  8. Smak til med salt og sitron.
  9. Dryss friske urter over laksen ved servering. Server med varm hollandaise og poteter.

Tips! Om du ønsker en enklere fremgangsmåte på sausen finner du Toro Hollandaise i alle KIWI-butikker.