Skrei / torsk Lisboa

Deilig rett med spennende tilbehør

Ingredienser

Skrei Lisboa

  • 800 g Skrei- eller torskefilet
  • 2 dl Kremfløte
  • 500 g Grønne fryste erter
  • 10 blader Frisk mynte
  • 0,5 stk Lime (saft av)
  • 4 ss Chorizo
  • 0,3 stk Chili
  • 6 ss Smør
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss Solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Kok erter, mynte og fløte til en jevn og fin puré. Rør underveis slik at ertene går i oppløsning, eller bruk en stavmikser. Smak til med salt, pepper og lime.
  2. Stek choritzo og chili i smør på lav varme i ca. 5 min. Skjær skreien i porsjonsbiter og stek i solsikkeolje ca. 4 min på hver side til den flaker seg og får en gyllen farge. Server fisken oppå ertepuréen og ha chorizosmøret over tilslutt.