Skreipapilotte

Ingredienser

Dette trenger du

  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 1 stk liten sellerirot
  • 2 stk gulrøtter
  • 0,5 stk purre
  • 2 stk fennikel i skiver
  • 30 g smør til steking
  • 0,5 ts estragon tørket
  • 1 stk sitron
  • matpapir
  • 40 g smør til fisken
  • salt
  • pepper
  • persille til servering
  • sitron til servering

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Skjær grønnsakene i så fine strimler som du klarer og stek dem myke i smør. Ha i estragon og litt sitronsaft.
  3. Skjær fisken i stykker på ca. 5 x 5 cm, og del smøret i terninger. Riv av fire stykker matpapir, 40 x 40 cm. Legg på smørterninger, deretter fisk og grønnsaker. Krydre med estragon, sitronsaft og salt og pepper. Ringle over litt olivenolje.
  4. Brett papiret diagonalt over, og lag små bretter langs hele kanten slik at det blir en tett pakke. Bak dem i ovnen i ca. 10 min. Serveres med frisk persille og sitronbåter.