Ovnsbakt blomkål med ost og urter

Her får du en fantastisk grønn rett med spennende smaker.

Ingredienser

Ovnsbakt blomkål med ost og urter

  • 1 stk blomkålhode
  • 120 gr Norzola
  • 200 gr kesam
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 1 neve basilikum
  • 3 kvister timian
  • 0,5 s sitron
  • salt
  • hvit pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del blomkålhodet i to på langs og skjær en bit av roten. Legg blomkålen i en ovnsfast form
  3. Mos osten sammen med kesam og fordel over kålen. Press over sitronsaft og drypp over olivenolje og honning.
  4. Strø til slutt over hakkede urter. Tilsett salt og pepper og sett formen i ovnen i 25-35 minutter til blomkålen er fin og mør, og osten er flott gratinert.