Tilbehøret som passer ekstra godt til laks og ørret

Laks med seks typer tilbehør i skåler

Laks er den mest populære fisken på norske middagsbord. Men det er alltid fint med litt ekstra inspirasjon til hva man skal servere den med.

«Alle» liker laks. Mange liker å ovnsbake den rosa fisken sammen med grønnsaker, mens noen foretrekker den tradisjonelle måten med poteter, rømme og agurksalat. 

Legg laks på grillen

Har du prøvd å grille laks? Det er utrolig enkelt og blir kjempegodt hver gang. Den kan grilles rett på grillisten eller et ark folie under. Med Lerøys laksefileter i foliepakke kan du også grille laksen i pakken rett på grillen. Etter 10-15 minutter er den klar, uten at du trenger å gjøre noe annet enn å glede deg. 

Det finnes utrolig mange andre ting du bør teste til laks så snart som mulig. Her får du en rask oversikt over våre 6 favoritter.

Agurksalat

Agurksalat er en virkelig klassiker til laks. Tradisjonelt, friskt og enkelt!
Agurksalat er en virkelig klassiker til laks. Tradisjonelt, friskt og enkelt!

Ingredienser:
(4 porsjoner)

0,5 stk agurk
1 neve dill
2 ss hvitvinseddik
salt og pepper etter smak

Slik gjør du:
Skjær agurken tynt med en ostehøvel. Finhakk dillen og bland den sammen med agurk, eddik, salt og pepper. La salaten stå i 1 time og hell ut overflødig væske før servering.

Søtpotetfries

Søtpotetfries har blitt populært de siste årene. Nyt fries med laks!
Søtpotetfries har blitt populært de siste årene. Nyt fries med laks!

Ingredienser:
(4 porsjoner)

3 stk søtpoteter
2 ss olivenolje
Flaksalt

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrell og skjær søtpotetene i tynne staver. Gni dem inn med 2 ss olivenolje og en klype flaksalt og bak dem i ovnen til de er sprø og gylne i fargen (ca. 20 minutter).

Guacamole

Guacamole passer til mer enn taco. Sammen med laks setter den en ekstra spiss på retten!
Guacamole passer til mer enn taco. Sammen med laks setter den en ekstra spiss på retten!

Ingredienser:
(4 porsjoner)

2 stk avokado
saften av ½ stk lime
1 ss finhakket løk
2 ts hakket rød chili
1 båt hvitløk - finhakket
smak til med salt og pepper

Slik gjør du:
Del avokadoene i to og ta bort steinen. Fjern frøene i chilien ved å skrape dem ut, deretter finhakk chilien. Finhakk hvitløk. Mos avokadokjøttet med en gaffel eller stavmikser og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Mangosalat

Ikke prøvd mangosalat til laksen enda? Prøv! Det er helt nydelig.
Ikke prøvd mangosalat til laksen enda? Prøv! Det er helt nydelig.

Ingredienser:
(4 porsjoner)

2 mango (se an størrelsen på mangoen)
1/2rød chili
4stilker vårløk
Saften av en halv lime
2 ss olivenolje

Slik gjør du:
Fjern steinen og skallet på mangoen og skjær den i små terninger. Finhakk chilien og skjær vårløken i skiver. Bland mango, chili og vårløk, olivenolje og klem over limesaft.

Lettrømme med sitron og urter

Enklere dressing til lakseretten får du neppe...
Enklere dressing til lakseretten får du neppe...

Ingredienser:
(4 porsjoner)

1 pakke lettrømme
Saften av 1 sitron
1 ss finhakket valgfri ferske urter (gjerne mynte)

Slik gjør du:
Bland rømmen med sitron og urter og server! Enklere saus får du ikke.

Coleslaw

Coleslaw passer til mer enn pulled pork. Det passer ypperlig til laks!
Coleslaw passer til mer enn pulled pork. Det passer ypperlig til laks!

Ingredienser:
(4 porsjoner)

0,5 stk hodekål
2 ss Drømmelett (eller lettrømme)
1 ts dijonsennep
1 ss sukker
1 ss sitronsaft
1 neve koriander
1 klype salt og pepper

Slik gjør du:
Snitt kålen i fine strimler. Bland sammen Drømmelett, sennep, sukker, sitron og koriander. Tilsett kålen, rør godt om og smak til med salt og pepper.